Moje postřehy

Můj spolubydlící

27. 9. 2012 0:46
Rubrika: Nezařazené

Boží cesty sou opravdu nevyzpytatelné...(ne že bych to nevěděl již předtím, ale dnes - respektive již včera sem si to mimořádně opět uvědomil)

Bydlím u dominikánů v Olomouci a dnes sem se přestěhoval na jiný pokoj, kde již nejsu sám, jak tomu bylo na předešlém pokoji. Pokoj sdílím se spolubydlícím, kterého sem předtím v životě neviděl. Večer se vrátil kolem jedenácté asi deset minut po mě na pokoj a dali sme se do řeči. On je adventista a přišel akorát z jejich sboru a hned začal sám od sebe nějak mluvit o víře a o svém vztahu k Bohu... a o tom, jak skrze svou nevěřící bývalou přítelkyni našel cestu k Bohu... To bylo poprvé, co sem v životě slyšel, že k víře se dá přijít i skrze nevěřího člověka.

Z čeho sem byl dále nesmírně překvapený je to, že sme se vůbec neznali a takhle s "cizím" člověk se dá hned povykládat o nejniternějších a nejcitlivějších věcech člověka... A vše to korunovala společná modlitba s ním v kapli, kterou on sám navrhl, při níž děkoval za naše setkání a prosil za to, ať se mi daří a mám sílu a vytrvalost v napsání diplomky, ktero mám do konce října odevzdat.

Při tom sem si uvědomil, jak je úžasné, když lidi spojuje víra v jednoho Boha, i když jej každý malinko vyznává jinak a to, jak nesmírně je důležité patřit do nějakého společenství, které nám pomáhá v růstu ve víře či případně k jejímu poznání.

Kde by mě ráno napadlo, že Bůh má pro dnešní den pro mě připraveno takové setkání...;-) 

Vše lze shrnou do jedné věty: Díky Ti, Bože, za vše!

Zobrazeno 1089×

Komentáře

FranTISEk

Krásně jsi to napsal Luky! Tož žijte to tam naplno, když jste tak krásně začali :) a pozdravuj pocestné! často na vás na všechny myslím... a koukej se někdy zastavit! ať mi není moc smutno :)

Lenochod

krásný článek, díky

law

Ta noc, o níž píšu, byla první a zároveň poslední, kterou sme strávili na společném pokoji. Hned druhý den se stěhoval pryč, takže je dost možné, že už jej třeba nikdy nepotkám...takže nyní vyčkávám, kdo bude mým dalším spolubydlícím:D

Františku, rád bych se zastavil, ale teď opravdu nemám čas..měl sem v plánu jet na požďárské setkání, ale z toho nakonec z objektivních důvodů sešlo. Ale jinak tebe bych rád viděl;-)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio